KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




vrijdag 23 december 2011

Sneeuwballen



Dit zijn heel lekkere koekjes, het hele jaar door, maar vooral leuk (en lekker) met Kerstmis.

Dit heb je nodig voor ca. 40 stuks:
250 gr roomboter
125 gr witte suiker
1 eetlepel vanillesuiker
1 ei
350 gr gezeefde bloem
snufje zout
150 gr gehakte walnoten
poedersuiker

Dan doe je het zo:
  • Verwarm de oven tot 175° C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Meng de boter, suiker, vanillesuiker en het ei luchtig, je kunt de boter even zacht maken in de magnetron. Voeg dan bloem en zout toe. Goed mengen. Roer dan de walnoten er door. Vorm op je handen balletjes van twee aan drie centimeter doorsnee.
  • Plaats ze ongeveer twee centimeter uit elkaar op het bakpapier en bak ze gedurende 20 minuten of gewoon tot ze lichtbruin zijn. Laat ze ca. een kwartier afkoelen op een rooster en rol ze daarna door de poedersuiker. 

3 opmerkingen:

  1. Hallo Gon,

    De ingredienten voor de sneeuwballen worden ook in Macedonie gebruikt voor koekjes die Vanilici heten. Zijn dit Zweedse sneeuwballen?

    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee Ellen, ze zijn niet typisch Zweeds.
    Macedonië, mooi! Ik wil altijd nog eens naar het meer van Ohrid! Ik heb eens even gekeken naar die Vanilice, ziet er ook een beetje "zandkoekachtig" uit.
    Groetjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uitgeprobeerd en ze zijn heerlijk! Had het recept gehalveerd, maar dat hoeft de volgende keer niet, die komen wel op ;))
    Groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!