Wat je nodig hebt:
2 eieren
2 koppen geraspte wortel (zelf neem ik de grove rasp)
evt. 2 tl geraspte sinaasappelschil (wel eerst even wassen)
1 kop gehakte of gebroken walnoten (pecannoten mag ook)
1 kop rozijnen mag ook, hoeft niet
1 tl kaneel
0,8 dl sinaasappelsap
1,25 dl zonnebloemolie
1,25 dl zonnebloemolie
150 gr (riet-)suiker
vanillesuiker
175 gr zelfrijzend bakmeel
(woon je in Zweden; dan 175 gr. bloem en 1 à 2 tl bakpoeder)
(woon je in Zweden; dan 175 gr. bloem en 1 à 2 tl bakpoeder)
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Cakevorm invetten en/of bekleden met bakpapier. Zelf ben ik fan van bakpapier, je tilt hem er dan zo uit, vooral omdat hij een klein beetje neiging heeft tot uiteen vallen.
Bereiden:
Alle ingrediënten in een kom doen behalve het meel. Alles goed doorelkaar roeren met een houten lepel. Het meel boven de kom zeven en daarna ongeveer een minuut met de lepel kloppen. Het mengsel gelijkmatig in de vorm gieten en gladstrijken. 45 minuten in de oven. Dan even kijken of een ingestoken naald er weer schoon en droog uitkomt.
Cake op een rooster laten afkoelen.
Als je het leuk vindt kan je hem nog glazuren. Of in vierkantjes snijden en glazuren, daarna op ieder blokje een halve walnoot. Mmmmmmmmmmmmmmmm
Je weet dat ik een nieuw geplaatst recept altijd gelijk uitprobeer. Dus, nog even snel naar de Vomar geweest en vanavond gemaakt. Hartstikke lekker hoor!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Ingrid
Dit is eens iets anders en erg lekker moet ik zeggen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Willemijn.
Hoeveel gaat er bij jou in een KOP??
BeantwoordenVerwijderenIk zou dit recept graag eens proberen maar hoe groot zijn die koppen (2 koppen geraspte wortel)??
Groetjes, Sandra.
@Sandra; Ik kan je alleen via deze weg bereiken, dus hier mijn antwoord op je vraag. Een kop is ± 2 dl. Veel bak- en eetplezier! Groetjes van Gonny
BeantwoordenVerwijderen