KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zaterdag 3 juli 2010

Lappgubbens wokpanna

Als ik dit echt letterlijk moet vertalen...........Lapp is natuurlijk van de Lappen die eigenlijk Samen genoemd willen worden, gubben is een oude man, dus een recept van een oude lap ha, ha. Laat ze het maar niet horen. Wokpanna spreekt voor zich lijkt me. Hier dus een Lappenrecept.

Nodig:
4 ons eland- of rendiervlees in reepjes (in Nederland kan dit vervangen worden door rundvlees of wild)
1 ons bacon
1 ons blauwschimmelkaas
2,5 dl crème fraîche
1 grote ui
1 grote wortel
1 kleine of een halve prei
1 ons knolselderij
1 teen knoflook
eetl boter
eetl olie
peper en zout
ca. 9 vastkokende aardappelen

Snijd de ui, wortel en prei in reepjes. Snijd ook de bacon en knolselderij in fijne reepjes. Hak de knoflook fijn. Bak het vlees en de bacon in de boter. Wok de groenten met de knoflook in de olie en voeg zout en peper toe. Doe dan de crème fraîche en de blauwschimmelkaas erbij. Voeg tenslotte het vlees toe en laat ca. 15 minuten sudderen. Snijd de aardappelen in de lengte in vieren. Bestrijk de aardappelpartjes met gesmolten boter en strooi er zout en peper op. Rooster de aardappelen in de oven gaar bij 225 graden in ca. 15 minuten (even prikken).
Serveer met een koud licht biertje. Smaklig måltid!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!