KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zondag 14 maart 2010

Bosbessentaart

En waar zijn gigantisch veel bosbessen....................jawel, bij ons in Zweden. Zoals ik al eens schreef worden er in Zweden in de nazomer hordes mensen uit Thailand in de bossen gezet en zij plukken tegen een hongerloontje de bosbessen. Een afschuwelijk werk, de bessen staan immers laag bij de grond en zodra je door het bos loopt komen de muggen omhoog. Veel lopen ook met iets op hun hoofd dat hen aan een imker doet denken. Maar goed, wij plukken onze bosbessen wel zelf in Zweden en in Nederland zijn in het seizoen mooie grote bosbessen te koop....................

Benodigdheden:

voor het deeg:
1,5 kop bloem
125 g boter
half kopje poedersuiker
60 ml citroensap

voor de vulling:
1 losklopt eiwit
500 g bosbessen
kwart kopje poedersuiker
1 tl citroenrasp
halve tl kaneel
poedersuiker om te bestrooien

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter en poedersuiker tot een kruimeldeeg. Voeg steeds wat citroensap aan het mengsel toe tot een stevige massa ontstaat. Rol de helft van het deeg uit en zet de rest weg in de koelkast. Bekleed de taartbodem voorzichtig met het uitgerolde deeg. Doe ondertussen de bosbessen in een schaal en schep de suiker, de citroenrasp en de kaneel erdoor. Bestrijk de bodem van het deeg met eiwit en schep het bosbessenmengsel er in het midden op. Haal nu de andere helft van het deeg uit de koelkast en rol ook dit uit tot een lap ter grootte van de schaal. Leg dit boven op het bosbessenmengsel en maak het langs de randen goed vast. Maak kleine sneetjes op verschillende plaatsen in het deegdeksel en bestrijk het deksel met wat eigeel. Bak de taart tot het deeg goudbruin en knapperig is.

 

1 opmerking:

  1. Wel meiske, Ferdinand en ik moeten dan maar eens bij jullie bosbessen komen plukken. Dan maak ik een reuzentaart! Ik heb de kanelbullar trouwens nog een keer gemaakt!
    Groetjes, ook voor woodleg van Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!