KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zaterdag 6 maart 2010

Pittige Uientaart

Dit is geen typisch Zweeds gerecht, maar ik plaats het op verzoek van een "fan", n.l. Joke uit Drenthe. (Joke............, zie bericht "Gezelligheid" van 21 januari (van mijn andere "hoofd"-blog).

Ingrediënten voor de bodem:
150 gr bloem
mespunt zout
125 gr koude boter
125 gr magere kwark

Ingrediënten voor de vulling:
4 middelgrote uien
250 gr gehakt
bakje spekblokjes (125 gr)
bekertje crème fraîche (125 ml)
3 eieren
4 eetl geraspte kaas
1 tl strooibouillon van Knorr

Bereiding:
Doe de bloem en de kwark in een hoge kom. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en kneed het geheel tot een samenhangende bal. Laat het deeg 20 min rusten op een koude plek, bijv in de koelkast. Maak het aanrecht wat vochtig, leg er een stuk plastic folie op. Leg daarna het deeg erop en nogmaals een stuk folie daarop. Rol het vervolgens uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee een ronde vorm van 24 cm doorsnede.
Dan de vulling.............Snijd de uien en bak ze glazig. Haal ze uit de pan en bak vervolgens het gehakt rul. Bak ook de spekblokjes licht uit. Laat alles afkoelen. Klop de eieren los, meng de crème fraîche en de strooibouillon erdoor. Prik met een vork gaatjes in het deeg en doe de vulling erop. Giet tot slot het ei mengsel erover en bestrooi het geheel met kaas. Bak de taart 35 min in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!