Klaar in: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten:
bodem:
150 g boter of margarine
150 g boter of margarine
3 dl bloem
1 eetlepel (ijskoud) water
1 theelepel azijn
zout
vulling:
1 ui
1 eetlepel boter om in te bakken
300 gr geraspte Västerbottensost
4 eieren
2 dl melk
2 dl room
zout en peper, nootmuskaat
Bereiding:
- Zet de oven op 175 graden. Doe de boter met de bloem in een kom. Giet water en azijn erbij en kneed snel tot een soepel deeg. Rol het uit tot een taartvulling (30 cm in diameter) en zet een tijdje koud (ca. 1 uur in de koelkast).
- Snijd de ui dun en bak in boter. Klop melk, eieren en de room en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Paj-bodem voorbakken gedurende 15 minuten.
- Paj-bodem uit de oven halen en de temperatuur verhogen tot 200 graden. Strijk de uien uit over de bodem en strooi vervolgens de geraspte kaas erover, giet het melk-ei-room-mengsel erover uit. Bak de taart in 35 minuten. Evt. halverwege de baktijd de paj afdekken met aluminiumfolie.
Leuk idee, Gon! En je site is ook leuk zo met die vallende aneeuwvlokken. Complimenten! Groetjes Irma en we zien elkaar in maart. We mailen nog. Irma
BeantwoordenVerwijderenHe Gon,
BeantwoordenVerwijderenMet pittige Hollandse kaas was deze paj heerlijk. Heb hem zaterdag gemaakt. Wel machtig, maar ja dat is logisch als je naar de ingrediënten kijkt. We vinden hem koud lekkerder dan warm! Wat vind jij?
Liefs van Anna