KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zaterdag 30 januari 2010

Kladdkaka



Kladdkaka! Vertaald: Kladd: geknoei, geklodder en Kaka: cake/koek.

Het recept: simpel en de meeste dingen heb je bijna altijd wel in huis.
Oven op 180°C en ongeveer 30 minuten bakken.

Ingrediënten:
2 grote of drie kleine eieren
100 gram (room-)boter (kamertemperatuur, anders 15 sec. in de magnetron)
1 theelepel vanillesuiker
220 gram meel (bloem)
130 gram suiker
3 eetlepels cacao

Alles doorelkaar en in een rond laag bakblik, bijv. een pievorm of boterkoekvorm, geen springvorm! Heb je lekkere en goede chocolade in huis doe dit in grove stukken erdoor. Deze kaka mag/moet nat/klef zijn! Heerlijk, natuurlijk ook met slagroom! Laat hem wel even goed afkoelen en zet hem daarna even in de koelkast. En geloof me dit smaakt heerlijk!
Opmerking: Je kunt hem beter iets te kort dan te lang in de oven laten, hij moet n.l. van binnen lekker klef zijn. Als je hem er te lang in laat wordt hij te droog.

4 opmerkingen:

  1. Morgen.....zondag.....alles hiervan in huis, ik ga hem morgen maken! Ben benieuwd.
    Groetjes van Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb zojuist de kladkakka gemaakt én een stukje geproefd! Lekker hoor, wel stevig... Zag op internet ook een recept ervan alleen met 90 gram bloem en 255 gram suiker, rest v.d. ingrediënten hetzelfde. Ik had het in een appeltaartblik gedaan en dacht wat stinkt 't toch, was de boter er een beetje uitgelekt en onderin de oven gaan aanbranden. Dat was iets minder. Volgende keer bakpapier of folie onderin de oven. Weer wat geleerd. Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij gaan het ook proberen. We zijn benieuwd............ Mmmmmmmmmm......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Te lang in de oven gehad. Zo droog als ik weet niet wat :-). Volgende keer beter.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!