Ädelostbakelse
oftewel snacks met dadels, walnoten en blauwe kaas
Uit het programma 'Jul med Ernst'
Nodig:
1 verpakking bladerdeeg
blauwe kaas
dadels (van die lekkere zachte!)
walnoten
1 ei
vormpjes (ik gebruikte wegwerpvormpjes, maar je kunt ook een grote bakvorm voor muffins of cupcakes nemen, wel zo handig, maar ik heb er geen)
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Knip stukjes bladerdeeg van ongeveer 10 x 10 cm (of passend in jouw vormpjes) en leg ze in de vormpjes, laat de hoeken van het deeg er als ‘ezelsoren’ uit steken.
Doe in elk vormpje met deeg een ontpitte opengevouwen dadel en daarop stukjes walnoot. Leg daar een stukje blauwe kaas op.
Klop het ei los en bestrijk het uitstekende deeg.
Bak ongeveer 10 minuten tot het deeg een mooie kleur heeft, de kaas is gesmolten en licht borrelt. Erruggg lekker!
Bak ongeveer 10 minuten tot het deeg een mooie kleur heeft, de kaas is gesmolten en licht borrelt. Erruggg lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!