KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zaterdag 6 juni 2015

Chocoladeballetjes met kokos

Klaar in een kwartiertje deze heerlijke chocoladeballetjes. Daarna alleen nog even op laten stijven in de koelkast, tenzij je echt niet kunt wachten natuurlijk.




nodig:
3 dl grove havervlokken (dus geen fijne havermout)
1 ons boter op kamertemperatuur
1 dl suiker
2 eetlepels cacao
1 theelepel vanillesuiker
2 eetlepels sterke koude koffie
geraspte/gemalen kokos om de balletjes doorheen te rollen

Zo doe je het:
Meng de boter en de suiker goed met een vork. Daarna alle andere ingrediënten (dus niet de kokos!) er doorheen werken tot je een soort deegje hebt. Wat gemalen kokos op een soepbord doen, balletjes vormen en door de kokos rollen. Ik maakte ze ongeveer ter grootte van een bitterbal en haalde zo twintig balletjes uit dit recept.
Daarna de balletjes op een plat bord op laten stijven in de koelkast. In een goed sluitend trommeltje in de koelkast bewaren. 
Als ze daar tenminste de kans nog toe krijgen hé, om bewaard te worden J



2 opmerkingen:

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!