Dit brietaartje smaakt bijvoorbeeld heel lekker in de winter met een glas glögg (bisschopswijn of glühwein).
Heerlijk thuiskomen na een lange wandeling in fris winterweer en daarna onderuit met een glas warme glögg en dit erbij met bijvoorbeeld stukjes (zelfgemaakt) knäckebröd! Maar natuurlijk smaakt het ook de rest van het jaar :-). Zie ook HIER.
Brietaartje
klaar in ca. 30 minuten
Nodig:
Brie, ca. 20 cm Ø
2 dl vloeibare honing
1 dl gedroogde abrikozen, klein gesneden
½ dl walnoten, gebroken
½ dl pistachenootjes, gebroken
1 el roggemeel
Verwarm de oven alvast tot 175 graden.
Leg de brie in een ovenvaste schaal, bijv. een pievorm.
Verwarm de honing in een pannetje en bind het met het roggemeel.
Schenk een beetje van dit honingmengsel over de brie.
Doe dan de fijngemaakte nootjes eroverheen en de abrikozenstukjes.
Daarna de rest van het honingmengsel.
Bak het ongeveer 15 minuten in de oven tot het mooi gekleurd is.
Geniet er lekker van!
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke blog! Dit recept gaan we zeker proberen, maar dan misschien met onze zelfgemaakte "gransirap" (dennenknoppensiroop) in plaats van honing.