Voorgerecht.
Nodig:
225 gram gepelde garnalen
125 gram verse kaas met knoflook, bijv. Boursin
2 eetlepels mayonaise
125 gram verse kaas met knoflook, bijv. Boursin
2 eetlepels mayonaise
1 preitje
12 kleine of 6 grote (in tweeën snijden dan) dunne plakken vers gerookte zalm
Daarnaast ook:
12 kleine of 6 grote (in tweeën snijden dan) dunne plakken vers gerookte zalm
Daarnaast ook:
Sla, komkommer, radijsjes, toast/geroosterd brood.
Doe het zo:
Hak of snijd de garnalen grof en meng met de kaas en de mayonaise, zout en peper.
Hak of snijd de garnalen grof en meng met de kaas en de mayonaise, zout en peper.
Maak de prei ‘los’ en snijd daarvan minstens 12 lange smalle repen van ca. ½ cm breed.
Kook de repen 1 minuutje in water.
Leg 6 plakken zalm op een snijplank. Leg op iedere plak kruislings nog een plak. Dus twee plakken kruislings op elkaar voor elk zalmpakketje.
Leg 6 plakken zalm op een snijplank. Leg op iedere plak kruislings nog een plak. Dus twee plakken kruislings op elkaar voor elk zalmpakketje.
Verdeel het garnalen- en kaasmengsel op het midden van elk aanstaand pakketje.
Vouw de pakketjes samen en knoop de prei er als een snoer omheen.
Dit kan ook goed een dag van te voren gemaakt worden, mits het maar in de koelkast bewaard wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!