KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zaterdag 24 augustus 2013

Berenklauwen




Wat zijn berenklauwen? Tja het is in feite zandkoek, je kunt het wel een beetje vergelijken met onze spritsen. 

Je hebt nodig:
2 ons boter
2½ dl suiker
2 eieren
7 dl zelfrijzend bakmeel (in Zweden 7 dl bloem en 3 tl bakpoeder)
kardemom (eventueel)
parelsuiker (eventueel)

Ik deed het zo:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Boter zacht laten worden, bijv. in de magnetron.
Eieren erdoor klutsen, dan de suiker erbij en doorroeren.
De bloem en kardemom er doorheen werken.
Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkblad.
In 2-en delen en elk deel oprollen.
Elke rol in 10 tot 15 plakjes snijden, al naar gelang hoe groot je ze wilt hebben.
Doop elk plakje deeg in de parelsuiker.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier, maak een beetje plat en vorm ze een beetje.
Ongeveer 10 minuten in de oven, ze worden pas hard buiten de oven. De tijd even uitproberen, hangt ook van het soort oven af.

Omdat het nu eenmaal geen koekjes uit de fabriek zijn en ze dus geen half jaar goed blijven doordat ze geen rommel bevatten, doe je zoveel koekjes in je trommel als je in twee dagen denkt te gebruiken. De rest vries je gewoon in porties in.


4 opmerkingen:

  1. Hej Gonny, ik lees precies nergens hoe lang deze koekjes in de oven moeten? ;-)
    groetjes,Marissa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Marissa,
      Inmiddels heb ik het erbij geschreven!
      Sorry voor de onduidelijkheid.
      Groetjes,
      Gon

      Verwijderen
  2. Leuk dit recept, pas van onze buurvrouw in zweden deze koekjes gekregen en ze smaakte heerlijk. Nu kijken of het mij lukt om ze ook zo lekker te maken.
    Volg al een tijdje je blog en pas net de recepten ontdekt ga er vast nog heel veel uitproberen. Groetjes Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!