Een lekkere ovenschotel! Ben je niet zo gek op kool? Op deze manier lust vast iedereen kool! Het lekkerst wordt het met spitskool of chinese kool, maar ook met witte of savoye kool smaakt het goed.
De aardappelen komen als "dekseltje" op de schotel. Je kunt van de gekookte aardappelen een goede aardappelpuree maken, maar je kunt ze er ook in schijfjes op leggen.
Je hebt nodig voor vier personen:
1 kool naar keuze
1 kg. aardappelen
3 uien (middel)
1 groot blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
2 à 3 pond rundergehakt
vleeskruiden
aromat
nootmuskaat
geraspte kaas en paneermeel
Bereiding:
- aardappelen koken met wat zout en er puree van maken of in plakjes snijden (zie boven).
- kool met wat zout gaar koken in een klein half uurtje en daarna laten uitlekken.
- uien fruiten en daarna toevoegen: het losgeprakte gehakt, bouillonblokje (verkruimelen of eerst oplossen in een klein beetje water), tomatenpuree, aromat en flink wat vleeskruiden.
- de kool eerst in de vuurvaste schotel scheppen en er lekker wat nootmuskaat over strooien.
- daaroverheen het gehaktmengsel.
- daarna de aardappelschijfjes of -puree erover.
- bestrooien met paneermeel en de geraspte kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!