Rotfruktsgratäng betekent letterlijk "knolgewasgratin". Het seizoen van de wortelen en knollen is nog niet voorbij. In Zweden zijn ze ook altijd volop te koop. Een goed recept deze oven-stoofschotel en ............. ook nog lekker om de volgende dag op te warmen. Serveren met een (kool-)salade.
Nodig:
ongeveer 500 gr aardappelen
2 winterwortelen (of meer kleine wortelen)
100-150gr knolselderij
1 theelepeltje zout
oregano
tijm
ongeveer 2 dl geraspte kaas
2 ½ dl room
Doe het zo:
Schil de aardappelen, wortelen en knolselderij en snijd ze in dunne plakjes.
Kook ze 8-10 minuten. Laat ze uitlekken en roer er zout, kruiden en ongeveer de helft van de kaas door. Doe het in een ovenschaal. Giet de room erover en bestrooi met de resterende kaas.
Bak laag in de oven, 200 graden, 25-30 minuten.
Nodig:
ongeveer 500 gr aardappelen
2 winterwortelen (of meer kleine wortelen)
100-150gr knolselderij
1 theelepeltje zout
oregano
tijm
ongeveer 2 dl geraspte kaas
2 ½ dl room
Doe het zo:
Schil de aardappelen, wortelen en knolselderij en snijd ze in dunne plakjes.
Kook ze 8-10 minuten. Laat ze uitlekken en roer er zout, kruiden en ongeveer de helft van de kaas door. Doe het in een ovenschaal. Giet de room erover en bestrooi met de resterende kaas.
Bak laag in de oven, 200 graden, 25-30 minuten.
Morgen ga ik dit maken Gonny, ik zal je laten weten hoe het smaakte.
BeantwoordenVerwijderenGroeten van Wieke uit Vetlanda