KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zaterdag 15 januari 2011

Dubbel gemarineerde ossenhaas of varkenshaas


Ca. 1 pond ossenhaas of varkenshaas

Marinade 1:
2 eetl. soja
1 eetl. Hoisin
½ theel. zout
2 eetl. olie
1 theel. suiker

Marinade 2:
½ dl. witte wijnazijn
½ dl. water
2 dl. goede lekkere olijfolie
1 theel. zout
2 uitgeperst teentjes knoflook
½ theel. zwarte peper
½ dl. fijngehakte verse peterselie
2 eetl. kappertjes

Leg het vlees in marinade 1 en laat het zeker een nacht en deel van de volgende dag marineren. Regelmatig keren. Daarna uit de marinade halen en droogdeppen. In koekenpan kort dichtschroeien op redelijk hoog vuur.
Dan 30-40 minuten in een braadslee in de oven – 150-175 °C – na 15-20 minuten één keer omkeren. Als je een thermometer hebt; het vlees moet van binnen 55°C zijn. Het ligt natuurlijk aan de dikte van het vlees hoe lang het moet. Of het een kort dik stuk is of een lang dun stuk.

Wikkel het vlees in folie en laat het afkoelen.

Als het vlees is afgekoeld het in plakken snijden van ca. ½-1 cm. Leg in een schaal en schenk marinade 2 erover. Zet het minstens 4 uur koud, het wordt nog veel lekkerder als je het langer laat staan. Het liefst twee dagen. Serveer koud zonder af te gieten, je kunt het ook overdoen in een mooie schaal!

Heerlijk!
Serveer met bijv. een lekkere aardappelgratin en een salade (ik bedoel dus geen salade met aardappels en mayo en zo, maar een groene sla, of griekse salade of i.d.). Laat je fantasie maar gaan.

Lycka till ! Säger Wiveka Ljung.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!