KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




woensdag 29 december 2010

Kycklinggryta i ugn

Gemakkelijk en erg lekker. Te maken met kipfilet of varkenshaas. Lekker op rijst, maar kan ook goed bij gekookte aardappelen. Salade is er ook lekker fris bij. Dus, laat je fantasie maar gaan voor wat betreft waar je het bij eet.

Nodig:

4 kipfilets of 1 grote of 2 kleine varkenshaasjes
zout en peper
1 bekertje crème fraîche (200 gr)
2,5 dl (slag-)room (je kunt ook alleen 4 ons crème fraîche gebruiken)
2 dl geraspte kaas
1 bouillontablet (kip of rund)
2 grote tenen knoflook gesnipperd
evt. beetje soja voor de kleur

En dan:

Vlees met zout en peper bestrooien en in zeer weinig braadboter (becel of i.d.) kort op hoog vuur dichtschroeien en in een ovenschaal leggen. In de pan daarna alle overige ingrediënten mengen en langzaam verwarmen. Over het vlees in de ovenschaal gieten. De schaal moet zo'n maat hebben dat het vlees grotendeels onder staat. Dan 30 minuten in de oven die je hebt voorverwarmd op 200 graden.

Eet smakelijk maar weer!

2 opmerkingen:

  1. Mmm, lijkt me ook erg lekker! Is dit ook een Zweeds recept?
    Groetjes
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Marian, de Zweden koken n.l. heel veel met room, zure room en crème fraîche. Je moet een beetje goochelen met de tijd, het mag n.l. niet te gaar (betekent droog), maar je moet het natuurlijk wel veilig kunnen eten. Vooral kip kan gevaarlijk zijn als het niet goed gaar is. Het ligt ook aan de grootte van de stukken. Veel succes, wij vinden het erg lekker.
    Groetjes van Gonny
    p.s. Op een of andere manier kan ik dit niet met mijn google account plaatsen, vandaar anoniem.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!