Nodig:
4 kipfilets of 1 grote of 2 kleine varkenshaasjes
zout en peper
1 bekertje crème fraîche (200 gr)
2,5 dl (slag-)room (je kunt ook alleen 4 ons crème fraîche gebruiken)
2 dl geraspte kaas
1 bouillontablet (kip of rund)
2 grote tenen knoflook gesnipperd
evt. beetje soja voor de kleur
En dan:
Vlees met zout en peper bestrooien en in zeer weinig braadboter (becel of i.d.) kort op hoog vuur dichtschroeien en in een ovenschaal leggen. In de pan daarna alle overige ingrediënten mengen en langzaam verwarmen. Over het vlees in de ovenschaal gieten. De schaal moet zo'n maat hebben dat het vlees grotendeels onder staat. Dan 30 minuten in de oven die je hebt voorverwarmd op 200 graden.
Eet smakelijk maar weer!
Mmm, lijkt me ook erg lekker! Is dit ook een Zweeds recept?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Ja Marian, de Zweden koken n.l. heel veel met room, zure room en crème fraîche. Je moet een beetje goochelen met de tijd, het mag n.l. niet te gaar (betekent droog), maar je moet het natuurlijk wel veilig kunnen eten. Vooral kip kan gevaarlijk zijn als het niet goed gaar is. Het ligt ook aan de grootte van de stukken. Veel succes, wij vinden het erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes van Gonny
p.s. Op een of andere manier kan ik dit niet met mijn google account plaatsen, vandaar anoniem.