KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




vrijdag 21 mei 2010

Sparrispaj (Aspergetaart) - Zomerdag recept 1


Hier serveren wij een mooie sparrispaj met naast de asperges de heerlijke smaak van de warme gerookte zalm.

Deeg:
3 dl bloem
125 gr boter of margarine
2 eetlepels ijskoud water

Vulling:
3 eieren
3 dl room
200 g gerookte zalm
250 g asperges
200 gr geraspte mozzarella

Zet de oven op 225 graden. Meng de ingrediënten voor het deeg tot een bal en druk het in de taartvorm van ca. 25 cm doorsnee, zet het daarna 30 min. koud. Klop de eieren en room. Breek de zalm in stukjes en doe ze op de bodem. Giet het ei-/roommengsel over de zalm, bestrooi met de geraspte kaas. Verwijder het onderste deel van de asperges, leg de asperges in de reeds aanwezige vulling en zet het ca. 30 min. in de oven totdat de taart een mooie kleur heeft.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!