KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zondag 30 mei 2010

Rabarberkräm (Rabarbercrème)



Heerlijk om te genieten van rabarbercrème als dessert. Is goed voor te bereiden.

6-8 porties

500 g rabarber
1 dl witte wijn
150 gr (riet-)suiker
3 dl slagroom

1. Snijd de rabarber in stukjes en kook ze in de wijn en met de suiker in 15 minuten, het moet nog roze zijn. Laat afkoelen.
2. Klop de room. Meng de rabarber tot een moes, bewaar een beetje voor decoratie. Roer de rabarbermoes voorzichting door de slagroom.
3. Verdeel in mooie glazen. Versier met een beetje rabarbermoes. Dan nog even in de koelkast.
* Zelf vind ik het nogal zoet en doe er een volgende keer minder suiker in. Maar ieder z'n smaak.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!