KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




donderdag 27 mei 2010

Broodjes in bloempot

Welke broodjes passen er beter om te serveren in een serre, kas, tuin, terras of balkon....... dan broodjes gebakken in terracotta bloempotten??!!! Vergeet niet om de potten 15 min. in koud water te leggen voordat je ze gebruikt. Terracotta bloempotjes zijn nog wel te krijgen bij bijv. Xenos of bij een tuincentrum.


Ca. 8 - 10 st.

2 dl melk
1 tl zout
25 gr gist
3 eieren
3 dl bloem
2,5 dl roggebloem
40 gr bakmix, kruidig brood
25 gr gesmolten boter

1. Zet de oven op 225 graden. Verwarm de melk tot 37 graden, meng met zout. Verkruimel de gist in een beslagkom. Giet de melk over de gist en roer de gist uit. Voeg de eieren toe, de bloem en de gekruide broodmix, werk doorelkaar met een mixer met deeghaken. Laat het 40 minuten rijzen onder een schone theedoek.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven blad tot een formaat van ca. 35x45 cm. Rol de lap op en snijd in 10 gelijke stukken.
3. Bestrijk de bloempotjes van binnen met de gesmolten boter en zet een "broodje" in elke pot, laat nog eens 30 min onder de theedoek rijzen en bak ze in het midden van de oven, ongeveer 12 minuten.

n.b. Je kunt de bakmix ook door gewone bloem vervangen en kruiden toevoegen naar je eigen smaak en fantasie. Je kunt de bovenkant ook nog versieren met bijv. havervlokken of...........laat je fantasie maar gaan.

 

2 opmerkingen:

  1. leuk die bloempot broodjes, ga ik ook eens proberen.

    groetjes Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Briljant...!

    Bedankt voor het delen .

    Groetjes, Shilca

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!