KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zondag 23 mei 2010

Doperwtensoep met waterkers - Zomerdag recept 2


Romige soep van doperwten en lente-uitjes, gegarneerd met waterkers.

Je hebt nodig:
7 dl. doperwten (groene erwten), dus geen spliterwten! Vers of uit de diepvries (geen blik!).
4 lente-uitjes
7,5 dl. groentenbouillon
200 gr. crème fraîche of verse roomkaas (bijv. St.Moret of Philadelphia)
Zout en peper

garnering: Waterkers

Zo maak je het:
1. Snijd de lente-uitjes in stukken en kook vijf minuten met de erwten in de groentenbouillon.
2. Zeef de bouillon, en bewaar. Meng erwten en roomkaas tot puree en voeg weer bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met zout en peper.
3. Giet in mokken en knip er waterkers overheen.

Simpel hè?!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!