KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




woensdag 3 maart 2010

Pytt-i-panna (aardappelgerecht)

Een zeer eenvoudig, maar echt Zweeds recept............
Ooit ontstaan als "restjes"-schotel.
Ingrediënten:
6 à 8 middelgrote gekookte stevige koude aardappelen, in kleine blokjes
200 gram rundvlees (gekookt of gebraden), in kleine blokjes
2 à 3 uien, gesnipperd
200 gram hamblokjes
zout en peper
peterselie
1 pot zoetzure bietjes (of zelfgemaakte, nog veel lekkerder, zie recept!)
4 eieren
margarine

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 à 125 graden C.
Bak de blokjes aardappel in een klontje boter in een koekenpan goudbruin. Schep ze over in een grote vuurvaste schaal en houd ze warm in de oven. Bak in dezelfde pan, in een nieuwe klont boter het gare vlees even en voeg ze bij de aardappelen (niet mengen). Temper de vlam en fruit in de koekenpan de gesnipperde uien. Voeg bij de aardappelen. Tot slot de hamblokjes fruiten en ook bij de aardappelen doen. Schep de ingrediënten pas op het laatste moment door elkaar. Serveer vanuit de schaal met voor elk een gekookt of gebakken ei op de aardappelen. Hierbij de zoetzure bietjes als groente.
I.p.v. vlees kun je bijv. ook zalm gebruiken. Dit kort apart garen en er voorzichtig bij doen, zodat het wel blokjes blijven en niet helemaal verkruimeld.

1 opmerking:

  1. O wat leuk dat jullie in Zweden hebben gewoond wij hebben er ook gewoond 8jaar ik mis het heel erg wij woonde in Hallevadsholm later in Kopparberg maar ja mijn man was vracht wagen chaufeur en kreeg ontslag door de vele Polen die goedkoper waren dus weer terug naar Nederland we gaan zeker terug !

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!