Letterlijk vertaald Zeemansbiefstuk.
Mag bij ons natuurlijk niet ontbreken gezien Peter zijn verleden, ha, ha. Bij de ICA zie je hier het vlees al als sjömansbiff verpakt liggen, in dunne lappen van zo'n 7 mm. Ze hebben het echt ALTIJD. Het is hier erg mals vlees dat best wel snel gaar is. Mocht je runderlappen hebben die minder snel gaar zijn lijkt het me verstandiger de aardappels later toe te voegen dan in het recept vermeld staat. In eerste instantie denk je dat het een beetje op hachee met aardappels erin lijkt, maar door het ontbreken van o.a. kruidnagelen en het toevoegen van tijm, die best wel aanwezig is bij een theelepel, vind ik het eindresultaat toch totaal anders.
Ingrediënten
10 vastkokende (!) aardapppels, ca. 750 gr
4 uien
2 eetl boter of margarine
1-2 tl zout
peper
1 tl tijm
2 laulierblaadjes
1 flesje donker bier, 33 cl
2 dl bouillon (blokje)
peterselie
Bereiding:
- Schil aardappels en uien. Snijd de aardappels in dikke en de uien in dunne plakken.
- Bak de uien in een beetje boter in een koekenpan. Neem de uien uit de pan. Bruin het vlees aan beide zijden in de rest van het vet. Kruid met zout en versgemalen witte peper. Snijd het vlees in grove stukken.
- Doe aardappelen, uien en vlees in een stoofpan (aardappelen moeten onderop en bovenop). Kruid met zout, peper en tijm. Voeg de bouillon toe. Giet het bier erbij. Laat zachtjes koken onder een deksel ongeveer 45 minuten of totdat het vlees mals is.
- Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.
Dit recept ziet er ook goed uit Gonnie.
BeantwoordenVerwijderenEn aangezien Frans ook ex zeeman is, ga ik dit gerecht zeker een keer maken.
groetjes,
Bea en Frans
Hoi Bea,
BeantwoordenVerwijderenIk moet van Peter zeggen dat het lekkerder is
dan Schurrefie (schurfje), ha, ha. Frans zal het wel weten.
Groetjes Gon