Ingrediënten:
½ liter yoghurt
750 g half om half gehakt
1 ei
4 eetl. paneermeel
zout, peper
4 eetlepels fijngehakte dille
1 ui
20 g boter
1 eetl. bloem
1 vleesbouillontablet
Bereiding:
Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 2 eetl. dille. Balletjes maken ter grootte van een pingpongbal. Ui pellen en snipperen. Boter verhitten in de koekenpan. Gehaktballetjes rondom bruin bakken . Bak de uisnippers 2 minuten mee. Zet de warmtebron laag. Strooi de bloem over het gehakt en de ui en bak dit onder roeren even mee. Voeg nu al roerend de yoghurt en de verkruimelde vleesbouillontablet erbij. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng de saus eventueel op smaak met nog wat zout, peper en de rest van de dille.
Lekker met gekookte aardappelen en bietjessalade. Of om zo te snoepen!
Leuk, Zweedse gehaktballetjes! MIjn kinderen zijn er gek op bij Ikea, ik ga ze ook eens proberen, dank je wel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian