zondag 3 april 2011
Ovenschotel met varkenshaas en blauwschimmelkaas
Ingrediënten: 300-400 gr. varkenshaas 3 eetl. sojasaus 2 eetl. kalfsfond 2 geperste teentjes knoflook 150-200 gr. verse champignons 1 ui, fijngesneden 1 rode paprika, fijngesneden Saus: 4 dl room 1 eetlepel bloem + een scheutje room 150 gr. blauwschimmelkaas, bijv. Roquefort een beetje tijm grof gemalen zwarte peper wat zout Doe het zo: Oven voorverwarmen op 225°C. Snijd het vlees in blokjes en doe deze in een grote kom met de soja saus, bouillon en knoflook. Laat marineren terwijl je de paprika en champignons snijdt. Bak de paprika en champignons licht in de boter. Vet een ovenschaal in en doe het groentemengsel erin. Verdeel het vlees met de marinade eroverheen. Dan maken we de saus. Verwarm de room. Giet ondertussen een klein scheutje koude slagroom in een kopje en voeg de bloem toe. Roer tot er geen klontjes meer in zitten en voeg het dan al roeren toe aan de hete room. Verkruimel de kaas en breng de saus op smaak met tijm, peper en zout. Laat de saus een minuutje zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Giet de saus over het vlees en zet de schotel in het midden van de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Let aan het einde van de tijd even op, eventueel nog even afdekken met aluminiumfolie tegen het einde wanneer het te donker dreigt te worden. Serveer met bijv. gestoomde broccoli.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!