Dit is echt het proberen waard! Heel erg lekker.
Nodig:
1 kg rode bietjes
2 koppen water
2 koppen (wijn-)azijn
2 koppen suiker
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel kruidnagel
10 peperkorrels
3 uien
takje tijm
laurier
zout
En dan............
Rode bietjes wassen.
Ca. 2 cm loof eraan laten. Koken tot ze zacht zijn, ± 20 min.
Spoelen en afkoelen. Pellen en in schijfjes snijden (of in blokjes, net wat jouw voorkeur heeft).
Alle overige ingrediënten 10 min. koken. Dan de schijfjes/blokjes biet erbij doen en nogmaals 10 min. koken met deksel op de pan. Opletten dat de bieten niet te zacht worden!
Bieten in potten scheppen en overgieten met de warme vloeistof. Potten goed afsluiten.
Gebruik lege jam-, mayonaise- of andere potjes, goed gespoeld met heet water. Ze moeten goed sluiten. Op deze manier blijven ze een jaar goed.
De staartjes loof zorgen ervoor dat de bieten niet te veel sap verliezen tijdens het koken.
Zelf vinden wij het bijzonder lekker, bijvoorbeeld bij de pytt-i-panna (aard- appelgerecht) dat je hier ook kunt vinden.
Nodig:
1 kg rode bietjes
2 koppen water
2 koppen (wijn-)azijn
2 koppen suiker
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel kruidnagel
10 peperkorrels
3 uien
takje tijm
laurier
zout
En dan............
Rode bietjes wassen.
Ca. 2 cm loof eraan laten. Koken tot ze zacht zijn, ± 20 min.
Spoelen en afkoelen. Pellen en in schijfjes snijden (of in blokjes, net wat jouw voorkeur heeft).
Alle overige ingrediënten 10 min. koken. Dan de schijfjes/blokjes biet erbij doen en nogmaals 10 min. koken met deksel op de pan. Opletten dat de bieten niet te zacht worden!
Bieten in potten scheppen en overgieten met de warme vloeistof. Potten goed afsluiten.
Gebruik lege jam-, mayonaise- of andere potjes, goed gespoeld met heet water. Ze moeten goed sluiten. Op deze manier blijven ze een jaar goed.
De staartjes loof zorgen ervoor dat de bieten niet te veel sap verliezen tijdens het koken.
Zelf vinden wij het bijzonder lekker, bijvoorbeeld bij de pytt-i-panna (aard- appelgerecht) dat je hier ook kunt vinden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!